Javier Corso jcorso@iefc.cat 
Docència

Cursos d'Especialització:

Javier Corso (1989) va començar a treballar com a documentalista en l’any 2011. Com a director de l’agència i productora de projectes documentals OAK, coordina cada projecte realitzat pels diferents equips de treball multidisciplinaris, i des de l’any 2019 exerceixen d’agència creativa i productora de continguts per a National Geographic Partners (Espanya); un paper que també han exercit en projectes concrets per a altres empreses i organitzacions, com les Nacions Unides o l’Ajuntament de Barcelona.

Els seus projectes han estat publicats en mitjans com National Geographic, Al Jazeera, TIME, GEO, El País, El Mundo, VICE o la Revista 5W, entre d’altres. La seva obra ha estat exposada en destacats centres culturals i festivals de la imatge com l’Institut Cervantes de Nova York, l’Institut Cervantes d’Albuquerque, el Florida Museum of Photographic Arts i els festivals de fotografia PHOTON, Imaginària i DOCfield (Espanya), FotoWeek DC (Washington), Photo Romania Festival (Cluj Napoca), Balkan Photo Fest (Sarajevo) i LUMIX Festival (Hannover).

Entre els guardons rebuts per les seves fotografies destaquen la Beca de l’International PHOTON Festival, el BANFF Mountain Photo Essay Competition, una medalla de bronze en els Prix de la Photographie Paris (Px3), el tercer premi en els Moscow International Foto Awards (MIFA), diverses mencions d’honor en els International Photography Awards (IPA) i el Jessica Lum Award a l’excel·lència en fotoperiodisme. També ha estat finalista dels DAYS JAPAN, Freelens Award, World Reporter Award, Contemporary African Photography Prize, Siena International Photography Awards i els Balkan Photo Awards, entre d’altres. En 2018 és nominat per al programa 6×6 Global Talent Program de World Press Photo i el seu projecte Matagi rep l’Early Career Grant de la National Geographic Sociaty.

En l’actualitat resideix a Barcelona i combina el seu rol a OAK amb el de docent en diferents escoles i universitats com l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, Grisart Escola Internacional de Fotografia, el Postgrau en Fotoperiodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Workshop Experience Madrid; també col·labora amb les plataformes de formació on-line The RAW Society i Vòrtex Photo.