Joana Matallana jmatallana@iefc.catjoanamatallana.myportfolio.com/ Coordinadora del Graduat en Fotografia
Docència

Graduat en Fotografia:

  • Producció Audiovisual I (1r curs)
  • Vídeo i Edició Multimèdia (3r curs)

Cursos d'Especialització:

(Montgat, 1972)

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona.

Des de l’any 1996 la seva trajectòria professional es vincula a la tasca docent a l’IEFC. Actualment imparteix l’assignatura de Vídeo i edició multimèdia i el curs d’especialització Vídeo i Cinema Analògic Experimental. És coordinadora del Graduat en Fotografia.

La seva formació acadèmica es desenvolupa al voltant de les arts visuals.

Realitza el Curs General de Fotografia a l’IEFC. L’any 2006 s’especialitza en edició multimèdia amb el Curs d’especialització en Tècniques digitals d’edició i composició multicapa amb AVID NITRIS impartit a IDEP. Realitza el curs So per a projectes multimèdia: anàlisi, producció, edició i postproducció amb José Bautista i el 2019 el curs sobre Foley Artist i efectes de so amb Raúl Yécora.

L’any 2010 és seleccionada per participar a la Càtedra Extraordinària Francisco de Goya que imparteix el pintor Antonio López a la ciutat d’Albacete. En el terreny de la il·lustració, realitza diverses formacions com el curs de Tècniques d’il·lustració a l’escola BAU i el Curs de Llibre il·lustrat impartit per Dani Torrent a l’escola Visions. El seu interès pel món de la cal·ligrafia la porta a realitzar diversos seminaris d’estudi de diferents alfabets, el Taller de daurat en relleu aplicat a la cal·ligrafia amb Oriol Miró, així com cal·ligrafia japonesa Shodo i Sumi-e. L’any 2021 realitza el curs sobre La cal·ligrafia gòtica bastarda als còdexs de Christine de Pisan (s.XV) al Sriptorium La Calera de San Millán de la Cogolla.

Ha exposat la seva obra a diverses ciutats com Barcelona, ​​València, San Juan de Puerto Rico, San Marino o Villeneuve de la Rivière (França). L’any 2018 exposa el projecte Pensonábulos a la Galeria Visions de Barcelona. Participa amb el seu curtmetratge experimental Retractus a les Jornades de Dones i creativitat 2020 dins de la Mostra d’obres audiovisuals. Creativitat i diversitat sumant mirades al centre Arts Santa Mònica. El seu curtmetratge és seleccionat el juny de 2021 per participar a la 7a Convocatòria Cultura Film-Filmar la veu que va tenir lloc a la Sala Zumzeig de Barcelona.

Entre les seves aficions hi ha el cinema, el teatre i la música. Des del 2009 forma part de la companyia teatral Farándula Freak amb seu a Badalona. També ha participat com a actriu a diversos curtmetratges i ha col·laborat en diverses lectures dramatitzades amb l’associació Amics del teatre Zorrilla. Des del 2006 és abonada al Gran Teatre del Liceu de Barcelona on segueix amb passió melòmana la temporada d’òpera de la ciutat.