Jordi Guillumet
Jordi Guillumet jguillumet@iefc.cat 
Docència

Cursos d'Especialització:

(Barcelona, 1953)

Estudià Disseny Industrial a l’Escola Elisava de Barcelona, que va compaginar amb la pràctica de l’escenografia. A partir de1980 a desenvolupar els seus projectes personals a través de la fotografia. Posteriorment es llicencià en Belles Arts en l’especialitat d’Imatge de la Facultat de Belles Arts de la UB.

Amb una amplia dedicació docent, ha estat ensenyant fotografia a la Facultat de Belles Arts de la UB del 1983 al 2018, i ha impartit numbrosos cursos en centres com Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, Escola Grisart, Escola Idep, l’ENSP d’Arles, etc.

Va formar part del grup impulsor del festival Primavera Fotogràfica a Catalunya. Ha estat membre de l’equip que redactà el Pla Nacional de Fotografia per Catalunya (PNF), i actualment membre de la comissió d’impuls d’aquest Pla.

Des dels anys ‘80 ha combinat la docència, la recerca en procediments fotogràfics antics i contemporanis, i la producció artística personal. Els seus treballs han estat exposats entre d’altres a: Galerie du Chateau d’Eau, Toulouse. Col.lecció Cualladó. IVAM, València. Musa/Museu. Palau de la Virreina. Barcelona. Photographie espagnole. Musée Cantini. Marseille. Imagina, Salas Arenal, Expo’92. Sevilla. Galerie Imaginaire. Centre Mercier. Mois de la Photo Montreal. La seva obra forma part de coleccions com la Biblioteque Nationale, París. Maison Europeénne de la Photographie, París. IVAM ,Valencia. Fundació Forum, Tarragona. Museu Nacional d’Art de Catalunya, Barcelona. Museu Nacional Arqueólogic, Tarragona o la Fundació Vila Casas.

A partir de 1995, treballa amb la fotògrafa Mònica Roselló en diversos projectes. D’aquesta col.laboració destaquen les instal.lacions L’Armari de l’Arquitecte, Museu d’Art, Girona i Rencontres Internationales de la Photographie, Arles. Objecte d’observació, Tadeimuseum, Jüvaskila, Finlàndia. Tabula Rasa, Metrònom, Barcelona. Doble Exposició, Tarragona. Reading betwen Streets, Art Institute, Chicago. La vista renuncia, Fundació Vila Casas.