Josep Maria de Llobet jmdellobet@iefc.catwww.dellobet.com/ 
Docència

Graduat en Fotografia:

  • Bodegó (2n curs)
  • Bodegó Publicitari (3r curs)

Cursos d'Especialització:

(Barcelona 1973). Fotògraf especialitzat en arquitectura i paisatge urbà. Llicenciat per la facultat de dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, va compaginar la carrera universitària amb els estudis de fotografia a l’IEFC, on ara exerceix com a professor. També col·labora amb la universitat d’Illinois-ETSAV donant tallers als estudiants d’arquitectura.

Malgrat els seus inicis professionals es van donar en el camp de la publicitat i el treball d’estudi, el seu interés per l’espai arquitectònic i el territori urbà el varen portar a col·laborar amb estudis d’arquitectura, empreses de construcció, museus i institucions públiques i privades. En aquest context ha desenvolupat projectes de llarga durada en el seguiment d’obres com Las Arenas o l’ampliació del Museu Picasso, i actualment documenta les transformacions urbanístiques de la ciutat de Barcelona en col·laboració amb el Departament d’Ecologia Urbana de l’ajuntament de la ciutat.

El seu treball fotogràfic sempre ha estat relacionat amb el territori urbà, principalment al voltant d’espais en desús: fotografio llocs que estàn fora de lloc. Ha dut a terme instal·lacions fotogràfiques de gran format en espais emblemàtics com la presó Model de Barcelona, i ha exposat en festivals com DOCfield, Revela-T o Begira Photo, i galeries d’art. Ha publicat en mitjans nacionals i internacionals i ha estat convidat com a ponent en congressos i festivals fotogràfics.

També és co-fundador de l’editorial Ediciones Posibles.