Josep Maria de Llobet jmdellobet@iefc.catwww.dellobet.com/ 
Docència

(Barcelona 1973). Fotògraf especialitzat en arquitectura i paisatge urbà. Llicenciat per la facultat de dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, va compaginar la carrera universitària amb els estudis de fotografia a l’IEFC, on ara exerceix com a professor. També forma part de l’equip docent de l’escola IDEP i col·labora amb universitats donant tallers a les facultats d’arquitectura. Malgrat els seus inicis professionals es van donar en el camp de la publicitat, el seu interés per l’espai arquitectònic i el territori urbà el varen portar a col·laborar amb estudis d’arquitectura, interioristes i institucions públiques i privades.

També ha desenvolupat projectes de llarga durada en el seguiment d’obres com Las Arenas o l’ampliació del Museu Picasso, i actualment documenta les transformacions urbanístiques de la ciutat de Barcelona en col·laboració amb el Departament d’Ecologia Urbana de l’ajuntament de la ciutat.

El seu treball fotogràfic sempre ha estat relacionat amb el territori urbà, principalment al voltant d’espais en desús. Als treballs més recents investiga la manera en què les forces econòmiques alienes als individus condicionen i modifiquen el seu entorn.

La seva obra ha estat exposada en espais públics com la presó Model de Barcelona, festivals com DOCfield o Revela-T i galeries. Ha publicat en mitjans nacionals i internacionals i ha participat com a jurat en diferents certàmens fotogràfics.