Josep Maria de Llobet jmdellobet@iefc.catwww.dellobet.com/ 
Docència

Graduat en Fotografia:

  • Bodegó (2n curs)
  • Bodegó Publicitari (3r curs)

Cursos d'Especialització:

Josep Maria de Llobet va nèixer l’any 1973 a Barcelona, ciutat on resideix.

Llicenciat per la facultat de dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, va compaginar la carrera universitària amb els estudis de fotografia a l’IEFC on ara és docent. També col·labora amb diferents escoles d’arquitectura, a Barcelona, Girona i el programa IASAP-BV de la Universitat d’Illinois.

La seva obra forma part de col·leccions públiques i privades, entre d’altres la Col·lecció Nacional de Fotografia de la Generalitat de Catalunya, la Col·lecció d’Art del Banc Sabadell i la Biblioteca de la Universitat d’Illinois Urbana-Champaign.

El seu treball té la voluntat de generar documents fent servir eines del llenguatge artístic, que li permeten reflexionar sobre la realitat social amb una perspectiva contemporània. El seu camp d’actuació és el territori urbà i fa servir la imatge fotogràfica com a material de reconstrucció visual del seu entorn.

Ha dut a terme instal·lacions fotogràfiques en espais emblemàtics com la Presó Model de Barcelona; també ha exposat en festivals com DOCfield o Revela-T i a galeries d’Espanya i França. Ha publicat en mitjans nacionals i internacionals, ha participat com a jurat en diversos esdeveniments fotogràfics i ha estat convidat com a ponent en congressos i festivals.

És membre de de Photographic Social Vision i co-fundador i editor de l’editorial independent especialitzada en fotollibres Ediciones Posibles.