Lourdes Delgado
Docència

Graduat en Fotografia:

  • Història de la Fotografia I (2n curs)

Tallers de cap de setmana:

(Barcelona, 1965). Doctora en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra, Enginyera informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya i fotògrafa professional i artística. Docent a l’IEFC, a la universitat Elisava i altres centres formatius de Barcelona.

Va viure quinze anys a New York on va treballar per a GQ, Elle, Newsweek, People, Stern, Spiegel, L’Espresso, i els dominicals d’El País, ABC o La Vanguardia. Ha fotografiat a Hillary Clinton, Tom Wolfe, Isabel Allende, Philip Roth, Viggo Mortensen, Bono o Antonio Banderas.

El seu projecte Jazz In New York: A Community of Visions ha estat exposat en múltiples centres com ara el Sheldon Museum de Sant Louis, el Center for Documentary Studies de la Duke University i l’Institut Cervantes de New York. Ha participat en exposicions col·lectives com: Premi de fotografia Fundació Vilacasas (Barcelona), Annual Joyce Elaine Grant Photography Exhibition a la Texas Woman’s University i Photo National en el Lancaster Museum of Art de Pennsylvania.

Al seu llibre Cants a la natura (Editorial H2o, 2010), explora la seva perplexitat davant la natura a través de la tècnica del segle XIX del col·lodió humit.