Maica Fernández mfernandez@iefc.cat 
Docència

Graduat en Fotografia:

  • Il·luminació I (1r curs)
  • Il·luminació II (1r curs)
  • Laboratori b/n I (1r curs)
  • Retrat (2n curs)

(Barcelona, 1968) El 1991 finalitza els seus estudis a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, després de passar per la Facultat de Ciències de la Informació i la d’Història de l’Art. Cursa també els estudis de Grau Superior de Fotografia Artística a la Escola d’Art Josep Serra i Abella.

L’any 1995 entra a formar part de l’equip docent de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, i posteriorment imparteix  cursos d’il.luminació i laboratori analògic tant a la Escola d’Arts i Oficis de Barcelona com a diverses Aules de Cultura.

D’entre les seves exposicions destaquen Somnis de Pedra i Llum al Palau Marc de la Generalitat de Catalunya, Fotogrames a la Primavera Fotografica, Paris a l’Institut Français de Barcelona, Objetos a la mostra San Marino International Photomeeting, etc.

Professionalment  les seves feines fotogràfiques han girat entorn al reportatge social, el retrat, i el món editorial. Actualment està interessada en la fotografia de nens,  des de la presa fins a la manipulació amb qualsevol tècnica, per plasmar el seu món únic. També li agrada fotografiar flors, aprendre coses noves i velles, i ensenyar el que sap.