Maider Mendaza
Docència

Graduat en Fotografia:

  • Creativitat Publicitària (3r curs)

Directora creativa, fotògrafa, directora d’art, dissenyadora i il·lustradora, va cursar els seus estudis a la Massana, IEFC, Elisava i Complot. Després de treballar com a coolhunter, publicar retrats i editorials de moda com a fotògrafa per a diferents revistes i marques, i desenvolupar tot tipus de projectes on i offline com a dissenyadora freelance, va començar la seva carrera en publicitat com a directora d’art en les agències *Mr. John Sample / SCPF i Carrots, abans de convertir-se en directora creativa de Road.

Impulsada pel seu interès en ampliar els marges de la creativitat, i després d’anys treballant per a marques com Banc Sabadell, Ikea, Nokia o OCB, va fundar CATandCAT, la seva primera agència pròpia, amb la qual va realitzar campanyes per a clients com a Catalana Occident o Mans Unides. Al 2015 va donar forma a THIS is UMAMI, el seu projecte actual, un laboratori creatiu en constant evolució, híbrid entre agència de publicitat, estudi de disseny i productora de continguts, en el qual continua ampliant la seva visió multidisciplinària per a marques com Hitachi, Freixenet, Typeform o Davis Cup.

Combina la seva carrera en el món de la publicitat i el disseny amb la seva trajectòria artística, en la qual aborda temàtiques de gènere i identitat, i que l’ha portat a exposar la seva obra en centres d’art com el CCCB, La Fàbrica o la HBC Gallery.