Pere Virgili pvirgili@iefc.cat 
Docència

Cursos d'Especialització:

(Barcelona, 1964) Fotògraf freelance, estudia filosofia a la Universitat de Barcelona, i s’inicia en la fotografia l’any 1985 a l’IEFC.

L’any 1989 comença la seva activitat professional. Fotògraf del diari Avuifins el 2010, i des de llavors fins l’actualitat del diari Ara.

Fotògraf independent especialitzat en el camp de la comunicació, ha treballat per a diferents mitjans de comunicació (Digital cultural Núvol, Barcelona Metròpolis, El Pais Tentaciones, Vogue, Traveler Conde Nast, Le Soleil…) institucions (Fundació Blanquerna-Universitat Ramon Llull, Ajuntament de Barcelona, Hospital de Sant Pau…) i editorials (Edicions 62, Cercle de Lectors, Editorial Larousse, Enciclopèdia Catalana…).

Destaquen diverses estades a la ciutat de Nova York, on realitza diferents encàrrecs de caire documental per a publicacions catalanes.

Ha participat en diferents exposicions col·lectives (com ara, Qui és quiEls escriptors vistos pels fotògrafs) i ha realitzat diverses exposicions individuals (Rondes, una visió nocturna i inèdita dels cinturons barcelonins, Vides Nocturnes, recorregut de nit per aquelles vides que mantenen viu el batec de la ciutat, Almas Flamencas, selecció de fotografies sobre el món del flamenc entre 1992 i 2002, Torna al carnaval, imatges en gran format dels moments més destacats del Carnaval de Barcelona).

Impulsor de la plataforma digital Larxiu.cat, banc d’imatges on-line especialitzat en l’àmbit cultural.

Premi Fotomercè atorgat per l’Ajuntament de Barcelona.

Actualment la seva obra més personal es centra en captar la quotidiana contemporaneïtat de l’urbs, un estímul fotogràfic que l’escriptora Àngels Codina trasllada en format de microrelats en el bloc Ni blanc ni negre.

Des de 2008 imparteix el Curs d’Especialització en Fotoperiodisme a l’IEFC.