Rafa Badia

(Santa Creu de Tenerife, 1964) és fotògraf, editor gràfic i professor especialitzat en narrativa fotogràfica i fotografia documental.

Llicenciat en Ciències de la Informació (Comunicació Audiovisual) per la Universitat Complutense de Madrid el 1987. La seva vida professional s’ha centrat en l’àmbit de la imatge fotogràfica, exercint com a autor, editor gràfic per a publicacions i docent a escoles de fotografia i universitats a Espanya. Resideix a Barcelona des del 1994.

Com a fotògraf ha col·laborat a la secció de viatges d’El País entre 1988 i 1995; el seu treball d’autor se centra des del 1995 sobre la ciutat de Barcelona, ​​de la qual ha publicat dos fotollibres, A Barcelona (2009) i Barcelona Blues (2015). També ha publicat Años en Plata (2021), que recull les primeres imatges viatgeres en blanc i negre.

Entre el 1991 i el 2006 va treballar com a editor gràfic de diverses publicacions dedicades al viatge, com les guies de viatges d’El País-Aguilar, o les revistes Descobrir CatalunyaAltaïr i Viajes National Geographic.

L’activitat docent la desenvolupa des del 2002 fins a l’actualitat impartint cursos, tallers i conferències a les escoles de fotografia Grisart, IEFC, Blackkamera i Ruido, ia la Universitat Autònoma de Barcelona i al CITM de la Universitat Politècnica de Catalunya. Els seus assaigs sobre fotografia documental estan recollits a Ventanas de papel.