(Monforte de Lemos, 1974)

Fotògraf i docent de l’art (a l’IEFC i en el departament d’Arts Visuals i Disseny de la Universitat de Barcelona). És doctor en Belles Arts amb la tesi La Epifanía de la imagen.

Ha codirigit 8 projectes de revisió i interpretació iconogràfica en altres tants Museus Europeus, donant lloc a 6 llibres i 18 exposicions. Ha codirigit el projecte docent Incorpori que ha donat lloc a 10 exposicions i 8 catàlegs raonats de caràcter anual. Les seves fotografies resultants de projectes i col·laboracions en projectes de creació visual s’han publicat en 38 llibres i catàlegs. Com a divulgador de la fotografia ha dissenyat i desenvolupat tallers i activitats didàctiques per a més de 30 col·legis, museus i festivals de fotografia.

Exposicions:

2012: Et in arcadia… Museum of Classical Archaelogy, University of Cambridge. Museu Europeu d’Art Modern, Barcelona
2011: Fosfanías. ArtCentre, BCN. /Trans·formare. Museu F. Marès, BCN / Luminografías. Biblioteca Joan Oliver, BCN / Museu. visions en progrés. Museu d’art de Sabadell / Voices off Arles. Mas St. Florent, Arles / New icons of camera obscura. Gallery of the National Academy of Arts, Sofia (Bulgaria)
2010: Lumen. Art Singel, Amsterdam / La semilla de la imagen. El Matadero, Huesca / Panoràmiques. Biblioteca Joan Oliver, BCN / Fin del cuerpo, post. Pamplona, Burlada, Sangüesa, Baztan, Alsasua, Aoiz, Noain / Sostenibilidad. VI Encuentro Internacional de Arte y Género, Sevilla,
etc.

Publicacions (selecció):

2012: Et in arcadia… A reembodiment of the frieze of Apollo Epikourios at Bassae. East & West Publishing, London. Museu. visions en progrés. Ed. Ajuntament de Sabadell.
2011: Trans·formare. Lectures de la transformació del Museu Frederic Marès. Ed. Institut de Cultura Barcelona. Luminografías. Ed. Centre d’Estudis per a l’Escultura Pública, Ambiental i de l’Entorn, Barcelona.
2009: La semilla de la imagen. Ed. Ciutats 3.0.
2008: Dopo il museo. Ed. Biblioteques de Barcelona. La tierra y el agua originales, la sostenibilidad de la imagen. Ed. Diputación provincial de Zaragoza.