Roger Grasas

(Barcelona, 1970) Llicenciat en Filosofia (UB), Graduat en Fotografia (EFFPC) i Màster en Estètica (UAB).

Inicia la seva carrera professional com a foto-reporter a finals dels anys 90, documentant projectes per a diverses ONGs i fundacions nacionals i internacionals. Des de llavors, el viatge traça el fil argumental de la seva obra i el territori es converteix en el nucli del seu discurs. Col·laborador habitual des de 2005 en publicacions tant nacionals com internacionals (Wired, National Geographic, Esquire  etc) la seva obra editorial és representada per l’agència Zoom.

Interessat en les tradicions filosòfiques orientals, molt especialment en la possible vinculació entre la creació fotogràfica i el taoïsme. Realitza diversos viatges a Xina i Japó, i comença a impartir tallers de Fotografia Taoïsta al Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC (2000-2008).

L’obra personal de Roger Grasas aborda el paper que la tecnologia i el postcapitalisme revelen dins el món globalitzat i l’estat d’alienació que pateix l’ésser humà en un paisatge contemporani cada vegada més sofisticat, ple de paradoxes i indesxifrable. La connexió entre espai i història i conceptes com la diferència o la hiperrealitat són també llocs comuns en projectes com Min Turab, Hotel, dulce hotel o Ha Aretz. A partir de l’any 2009 incorpora la imatge en moviment en el seu discurs (Inshallah, Atenea). El documental Joan Fontcuberta: el que queda de la fotografia, dirigit i guionitzat juntament amb Carles Prats, és la seva primera peça àudiovisual de llarga durada. Entre els guardons fotogràfics més recents destaquen el Premio Descubrimientos del Festival PhotoEspaña 2018, el Landscape Award Festival HeadOn 2018 de Sydney o el Directors Award del Center for Fine Art Photography 2018 (Colorado, USA).

La seva obra ha estat exposada en festivals i galeries d’Espanya, Alemanya, França, Holanda, Anglaterra, Itàlia, Estats Units, Mèxic, Austràlia, Aràbia Saudí i els Emirats Àrabs Units. L’any 2017 publica Atenea i Min Turab amb l’editorial RM. L’any 2021 publica Ha Aretz, el seu darrer projecte documental de llarga durada.