L’exposició Arissa. La sombra y el fotógrafo. 1922-1936, es pot veure del 18 de setembre al 15 de novembre de 2015 en el Centro Galego de Arte Contemporánea de Santiago de Compostela.

Aquesta exposició mostra fotografies del fotògraf català Antoni Arissa pertanyents a la Fundación Telefónica i a l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC.

Els comissaris de l’exposició Valentín Vallhonrat i Rafael Levenfeld han desenvolupat una exhaustiva tasca de recerca i restauració, que ha contribuït a donar valor a la figura d’Antoni Arissa com a representant de la introducció de la Nova Visió a la fotografia espanyola de principis de segle XX.

La sombra y el fotógrafo mostra l’evolució d’Arissa des del pictorialisme fins a l’avantguarda de la Nova Visió, i ho fa a través d’una cuidada selecció de més de 150 fotografies realitzades entre 1922 i 1936.

Aquestes imatges ens parlen d’un fotògraf del seu temps, que participa dels avenços tecnològics i les noves corrents artístiques del mitjà aportant la seva visió particular a partir dels experiments realitzats en la intimitat del seu petit taller.

L’exposició s’inaugura el divendres 18 de setembre a les 20 h. I el mateix divendres a les 18.30 h, a la sala del Patronato, els comissaris de la mostra Rafael Levenfeld i Valentín Vallhonrat imparteixen la primera d’una sèrie de conferències sobre la figura d’Antoni Arissa i sobre el treball de recerca i recuperació d’arxius i la seva incidència en la valoració històrica de determinats autors.

Centro Galego de Arte Contemporánea

Adreça: Rúa Valle Inclán, 2. Santiago de Compostela
Horari: Dimarts-diumenge 11:00-20:00 h.
Dates: Del 18 de setembre al 15 de novembre de 2015