Tria d’imatges del fotollibre Entre los años 1950 i 1959 ¿que podía hacer la gente en la calle una mañana de domingo? fet pel fotògraf Pedro Aguiló. Imatges en blanc i negre d’una Barcelona en ple franquisme que encara no s’havia recuperat del tot dels estralls de la Guerra Civil. Pedro Aguiló ens mostra paisatges ja desapareguts i ara difícils d’identificar, balls populars i escenes de la vida quotidiana. Les fotografies són afins al documentalisme fotogràfic d’aquests anys.

Pedro Aguiló és autor de 8 fotollibres inèdits, composats i elaborats a partir de les seves pròpies fotografies. Amb aquesta selecció volem donar a conèixer l’obra més creativa d’un fotògraf que va dedicar-se professionalment a la fotografia industrial, sense deixar de banda mai la seva faceta més artística.

A l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC es conserven els fotollibres i els negatius originals. Les imatges que us mostrem aquí són fruit de la digitalització dels negatius originals sobre els que Pedro Aguiló va fer còpies fotogràfiques sobre paper per confegir el fotollibre. A partir dels negatius s’ha dut a terme un acurat treball de laboratori digital perquè la seva visualització mostri tota la riquesa de detalls i matisos que els procediments originals ofereixen.

 
 

Fotografies del fons de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC.

Documentació de les fotografies:
Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC

Retoc digital de les imatges:
Mireia Alises