Tots tenim a casa fotografies fetes en família. Des dels inicis de la fotografia, ens hem retratat, reafirmant la propia imatge i guardant un record per a la nostalgia del que vam ser. La fotografía d’aficionat ha estat el veritable motor de la indústria fotogràfica, que va anar millorant i abaratint les càmeres i els processos necessaris per apropar la fotografía a tothom.

En aquesta mostra s’hi poden veure fotografies des dels inicis, fins els anys 1950, tot just quan apareix la fotografía en color. Potser avui, en plena era digital, l’ús de la fotografia ha canviat. La facilitat de fer fotografies, el baix cost i les noves maneres de relacionar-nos han tornat difosa aquesta línia del que retratem i del que no, del que és important i del que és superflu.

Aquesta és una selecció de les fotografies que conformaven l’exposició que es va poder veure al Museu Palau Mercader de Cornellà de Llobregat de maig a setembre de 2016, organitzada pel Departament de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, comissariada per Pep Parer i produïda per l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.

 
 

L’exposició Fotos en família està produïda per l’IEFC

Comissariat:
Pep Parer

Coordinació:
Llorenç Raich. Activitats Culturals de l’IEFC

Fotografies de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC.

Digitalització i retoc:
Mireia Alises

Textos:
Pep Parer