Selecció d’imatges d’Espanya pertanyents a la col·lecció Roisin de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC. L’obra fotogràfica de Roisin és de gran importància per la seva extensió -recull imatges de tota la geografia espanyola– com per l’abast cronològic -que va des de principis de segle, especialment la dècada dels anys 20 i 30, fins els anys 40 i 50.

Roisin és conegut sobretot com a editor de postals, amb botiga pròpia a les Rambles de Barcelona: La casa de la postal. Tot i que moltes de les imatges les va obtenir directament, també treballava amb fotògrafs locals que li venien els clixés. La seva obra va ser tan quantiosa que les seves postals es poden trobar a molts arxius. A l’Arxiu de l’IEFC és possible obtenir reproduccions a partir dels negatius originals.

Les seves postals mostren un país que va canviar profundament: la pervivència i desaparició de la vida rural, el creixement de poblacions i ciutats, la industrialització i el turisme: una transformació de paisatges i costums immortalitzats en aquestes imatges.

 
 

Fotografies del fons de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC

Documentació de les fotografies:
Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC.

Retoc digital de les fotografies:
Mireia Alises