L’IEFC i el Club Lleuresport coprodueixen l’exposició Merletti i l’esport al primer terç del segle XX. Us presentem aquí una selecció d’imatges del fons Merletti de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC. Moltes d’aquestes fotografies van ser utilitzades en el seu dia per il·lustrar el fet esportiu en la premsa especialitzada de l’època.

El primer terç del segle XX, el fenomen esportiu viu una època d’expansió com no s’havia conegut abans. Alhora, creix el nombre d’espectadors que volen conèixer les gestes dels seus ídols. A Catalunya, fotoperiodistes com els Merletti, van ser partícips i protagonistes d’aquest boom, proporcionant fotografies de gran qualitat estètica als mitjans impresos.

Pep Parer, fotògraf especialitzat en fotografia antiga i bon coneixedor del fons Merletti, ens ofereix una aproximació a la nissaga Merletti en Els fotògrafs Merletti: mig segle de fotoperiodisme.

Totes les imatges són reproduccions obtingudes a partir dels negatius originals dels autors. Des de l’Arxiu s’ha dut a terme un acurat treball de laboratori digital perquè la seva visualització mostri tota la riquesa de detalls i matisos que els procediments originals ofereixen.

 
 

Crèdits:

Fotografies del fons de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC

Documentació de les fotografies:
Jordi Hernández,
Miquel Galmes
i Arxiu Històric Fotogràfic de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

Textos:
Merletti i l’esport
de Jordi Hernández
Els fotògrafs Merletti: mig segle de fotoperiodisme
de Pep Parer

Retoc digital de les fotografies:
Mireia Alises