Foto: Claudia Ruiz Caro

Del 5 al 29 de novembre de 2021, es pot veure al Centre Cívic Besòs l’exposició Bulerías por Soleá de Claudia Ruiz Caro, que s’emmarca dins el cicle (IN)fusión flamenca.

El dimarts 23 de novembre (a les 19:30 h), l’autora ofereix una visita guiada de l’exposició, així com una petita conferència sobre el flamenc, que és el gènere que treballa des de fa sis anys.

El treball de Claudia Ruiz Caro se situa a mig camí entre el documental i l’antropologia. Des del 2016 pretén, a través del retrat intimista, deixar un testimoni històric que reculli les últimes escletxes de l’època daurada del flamenc. Busca l’atemporalitat i l’homenatge etern a una ètnia històricament estereotipada i denotada, mitjançant la dignificació estètica i conceptual, sense artificis.

Ruiz, presenta una sòlida trajectòria en la disciplina de la fotografia flamenca, concretament en el camp del retrat. Les seves obres fugen de l’estereotip clàssic de la instantània a l’escenari.

El mestre Pepe Lamarca afirma que Claudia atura l’artista construint un enquadrament propi, casi sempre en blanc i negre, en què la força expressiva i la intenció gestual transmet sense fissures la personalitat artística del retratat.

En ocasions, fa ús d’un context escenogràfic elaborat a base de diferents tonalitats de llum, en canvi, en d’altres l’ambient costumista i familiar el propi cantaor és el que posa en relleu.

Claudia Ruiz s’ha convertit en la primera fotògrafa oficial de la Bienal de Sevilla, en la 21a edició entre els mesos de setembre i octubre del 2020.

Claudia Ruiz Caro és exalumna del Curs d’Especialització en Música i Arts Escèniques.


Centre Cívic Besós

Adreça: Rambla Prim, 87
Dates: del 5 al 29 de novembre de 2021