Marc Mesa obté, amb seu treball Oblidats, el premi del concurs Clic de Fotoperiodisme Jove 2015, que s’emmarca dins el Festival Off de Visa pour l’Image de Perpinyà.

Lena Prieto, que va cursar els seus estudis de fotografia a l’IEFC, ha obtingut una menció pel seu treball Dharma.

El treball guanyador s’exposa, juntament amb els treballs finalistes, a la Casa de la Generalitat de Perpinyà del 2 al 25 de setembre de 2015.

Hi podem trobar quatre alumnes de l’IEFC i dos fotògrafs que van cursar els seus estudis a l’IEFC:

  • Marc Mesa, amb Oblidats
  • Angela Silva Cerna, amb La Catalana
  • Francesca Masola, amb ¿Una modernidad sin memoria? (Reportaje en el centro socio sanitario del Hospitalet, Barcelona)
  • Marc Mata i Salgado, amb Passen (Reportatge exclusió social Barcelona)
  • Lena Prieto, amb Dharma
  • Laia Estrada Moreno, amb Rencontres à la Croisette

Beca fotoperiodística Clic’15

Arianna Giménez Beltrán, que va cursar els seus estudis de fotografia a l’IEFC, ha obtingut la Beca fotoperiodística per realitzar el projecte Hungerland, que segueix el rastre de la fam a Espanya des de l’esclat de la crisi econòmica l’any 2008 per documentar els efectes de la mercantilització de l’alimentació sobre la població empobrida.

Arianna Giménez Beltrán també ha rebut una menció del jurat en la modalitat audiovisual amb el treball L’Antònia, la lluitadora feliç sobre Antònia Jover, una dona que va lluitar de jove contra el franquisme, una història de compromís per les llibertats i la justícia.

Els treballs audiovisuals s’han pogut veure en la cerimònia d’inauguració de l’exposició fotogràfica i d’entrega de premis, celebrada el dimecres 2 de setembre a les 18 h. També s’hi ha pogut veure l’audiovisual Fishshot de Javier Corso, que ve cursar els seus estudis de fotografia a l’IEFC, i Lucía do Souto, guanyadors de la beca Clic’14, el qual reflecteix els problemes que pateix la societat finlandesa, centrant-se en l’alcoholisme.

El Clic de Fotoperiodisme Jove és una iniciativa que pretén, a través de la fotografia i l’audiovisual, apropar-se a problemàtiques socials actuals i denunciar-les, sense renunciar a la qualitat tècnica i artística, i alhora donar suport als joves creadors en l’àmbit del fotoperiodisme.

La Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l’Associació Diomira convoquen anualment la mostra de fotoperiodisme jove Clic, en el marc del certamen Visa Off de Perpinyà que se celebra de forma paral·lela al prestigiós festival Visa pour l’image.

Visa Off és una iniciativa organitzada per l’associació Les Vitrines de Perpignan i compta amb el recolzament de l’Ajuntament de Perpinyà, vila que durant el certamen es converteix en el centre d’atenció de la fotografia de premsa internacional.