El Concurs de Fotografia Matemàtica és una activitat organitzada per l’ABEAM (Associació de Barcelona per l’Ensenyament i l’Aprenentatge de les Matemàtiques). Es va iniciar l’any 2000 per celebrar l’Any Mundial de les Matemàtiques.

Una foto és matemàtica si hi ha intenció per part de l’autor de que així sigui. Aquesta intenció matemàtica ha de quedar reflectida clarament en el títol de la foto, en el que s’ha de fer referència, d’alguna manera, al contingut matemàtic.

El concurs té els objectius bàsics següents:

  • Fer veure a l’alumnat de primària, secundaria, batxillerat, cicles formatius i al professorat que les matemàtiques estan immerses en la realitat que ens envolta.
  • Fer un treball matemàtic diferent al que es fa habitualment a les aules plantejant activitats per a la diversitat de l’alumnat.
  • Millorar l’autoestima de l’alumnat.
  • Fomentar l’esperit crític de l’alumnat.
  • Desenvolupar la competència artística i creativa de l’alumnat.
  • Donar eines didàctiques al professorat que despertin en l’alumnat la curiositat per conèixer quin és l’entrellat de la bellesa que ens envolta.

Aquest any és la 18a edició del Concurs amb una participació de més de 200 centres educatius de tot Catalunya i més de 2.000 alumnes.

El lliurament de premis es farà el dimarts dia 30 de maig a les 6 de la tarda a l’Auditori de Cosmocaixa Barcelona.

L’IEFC hi col·labora regalant Cursos de Fotografía per a Joves per als alumnes guanyadors i Tallers de Cap de Setmana per als professors.