El dijous 23 de novembre de 2018, el Curs d’Especialització en Fotografia, Cos i Poder ha rebut la visita de la fotògrafa i artista visual Ana Álvarez-Errecalde, que ha ofert un recorregut per la seva obra i pràctica artística tot centrant el cos com a eix de treball.

Ana Álvarez-Errecalde va néixer a Argentina, i des de 2001 resideix a Barcelona. La seva obra artística inclou fotografia, vídeo i instal·lacions i ha estat exposada a centres d’art, galeries i festivals a nivell internacional.

De caràcter autorreferencial i amb una forta crítica social que serveix de toc d’atenció a temes que li preocupen, Álvarez-Errecalde aporta imatges noves a un imaginari col·lectiu restringit i reiterat en relació a temes com poden ser els cicles vitals, la maternitat, la migració, la discapacitat i la vellesa.

El seu treball ha obtingut nombrosos premis en diferents convocatòries com European Women Lobby Photo Competition, Brusel·les (Bèlgica), Festival de la Luz, Buenos Aires (Argentina), Premio Joven UCM i Premio Miguel Casablancas i ha estat destacada als festivals City of Women, Liubliana (Eslovènia) i Extravagant Art, Zagreb (Croacia). I va rebre les beques de producció: Third World Newsreel (New York City), EADC i Conca (BCN) i Madrid/procesos/xarxes AVAM (Madrid), beques de residència artística a Hangar i La Escocesa (BCN), etc. Ha impartit xerrades i classes a la Universitat Autònoma de Barcelona – UAB, Metàfora Escuela de Arte y Arteterapia (BCN) i Universidad Nacional de Educación a Distancia – UNED (España) i Escuelas Medias de la Universidad Nacional del Sur (Argentina), entre d’altres llocs.