Dijous 27 d’Abril de 2017 a les 11:00 h
Sala Steichen de l’IEFC

El fotògraf colombià Henry Agudelo, premi World Press Photo 2004 i 2006, ens parla sobre la seva experiència com a fotoperiodista.

Aquest acte s’emmarca dins de la visita que l’Institut Henry Agudelo realitza a l’IEFC.

L’Institut Henry Agudelo, amb seu a la ciutat de Medellín, Colòmbia, treballa en pro de la conservació i el desenvolupament del Fotoperiodisme i les Arts Visuals: busquen projectar el talent nacional a diferents nivells i facilitar l’intercanvi de coneixements amb professionals i aficionats de tot el món.

Henry Agudelo

Fotògraf, reporter gràfic amb 38 anys d’experiència ha treballat als diaris El Mundo, El Temps i El Colombiano. Guanyador de nombrosos de premis i reconeixements nacionals i internacionals, mestre de grans fotògrafs de l’actualitat, director acadèmic de l’Institut Henry Agudelo on continua compartint els seus coneixements i expandint el seu llegat a les noves generacions.

En relació amb la fotografia

Periodistes, reporters gràfics, fotògrafs, o com ens diguin, sabem que tenim el poder de crear imatges, aquestes que comuniquen al món un llenguatge visual particular, una mirada, LA NOSTRA MIRADA. Estem en peu de lluita i l’única eina i arma que tenim és una càmera fotogràfica. Amb ella som fidels i sensibles davant de la realitat i els fets. Causem grans impactes visuals, moviments tel·lúrics -avui digitals, immediats i massius-, que immortalitzen moments i ens permeten recordar el que la ment oblida o que amb prou feines recobra difusament.

Sempre he cregut que una foto, amb sentit documental, esdevé una peça per a armar el trencaclosques de la història, és el suport definitiu amb que el periodisme dóna compte de les coses en tots els seus gèneres narratius. Endavant, ferms, sempre tindrem o estarem a la recerca d’una millor imatge, una que mai deixi de sorprendre’ns, però sobretot que no deixi de sorprendre el món.

Henry Agudelo

Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (Sala Steichen)

Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (dins del recinte de l’Escola Industrial). Barcelona
Data: Dijous 27 d’Abril de 2017 a les 11:00 h
Telèfon: 934 941 127