El dilluns 25 de març de 2019, el Curs d’especialització Creació i experimentació audiovisual va rebre la visita de Lis Costa, organitzadora del Festival de vídeo d’autor FLUX que es celebra al Centre d’art Santa Mònica, del Flux Club de l’Antic Teatre i membre del Habitual Vídeo Team dedicat a la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació.

Lis Costa va parlar de l’escena del videoart a la Barcelona, de tot el que hi ha darrere l’organització d’un festival com el Flux i de l’autorretrat videogràfic com espai de creació.

Foto: Joana Matallana
Foto: Joana Matallana

Lis Costa

Professora de la Universitat de Barcelona, imparteix docència als graus de Comunicació Audiovisual i d’Educació. És especialista en videocreació i poesia experimental, temes sobre els quals imparteix cursos, programa actuacions i comissaria exposicions. Ha publicat nombrosos articles i material audiovisual i és membre del grup de recerca de la UB POCIÓ. Poesia i Educació.

El 1991 funda Habitual Video Team amb Josep M. Jordana, amb qui organitza des del 2000 el cicle / festival de vídeo d’autor FLUX i des del 2014, el festival INFLUX d’arts escèniques audiovisuals a Barcelona. Dirigeix l’arxiu videogràfic on line SUMMA, format per més de mil gravacions videogràfiques d’actuacions en directe de música i poesia experimentals, arts escèniques i visuals que han tingut lloc a Barcelona des de 1990 fins a l’actualitat.