El dijous 1 de març, de 18:30 a 20:30 h, a la Bonne (Carrer Sant Pere més Baix, 7. Barcelona) es celebra el brindis organitzat per Dones Visuals per donar a conèixer les finalistes del programa Acció Viver.

Elisabet Prandi, professora de vídeo i creació audiovisual de l’IEFC, hi ha estat seleccionada amb el seu documental Alma, del qual n’és guionista i directora.

Dones Visuals, Associació de Dones Cineastes i Mitjans Audiovisuals de Catalunya, ha seleccionat sis projectes per participar en la primera edició d’Acció Viver, un programa d’acompanyament i assessorament a projectes audiovisuals liderats per dones que té com a objectiu impulsar les carreres de noves professionals i refermar les trajectòries d’aquelles que ja tenen fins a dos llargmetratges estrenats.

Els sis projectes seleccionats, tres de ficció i tres de documental, d’un total de 43 rebuts a la convocatòria, són els següents:

  • Reencuentros, d’Isabel Gardela – guionista i directora – Ficció
  • Adiós a la ciudad, de Mireia Llinàs –guionista – Ficció
  • Las niñas, de Pilar Palomero – guionista i directora – Ficció
  • Puerto deseado, de Diana Toucedo – guionista i directora – Documental
  • Aún no, de Nuria Polo – guionista i directora – Documental
  • Alma, d’Elisabet Prandi – guionista i directora – Documental

A través d’Acció Viver les participants fan créixer el seu projecte on poden trobar les eines necessàries per fer-lo realitat i portar-lo a la gran pantalla. El programa està estructurat al voltant de dos retirs en un entorn de natura, que fomenta la creativitat i crea comunitat entre les cineastes i una trobada professional a la ciutat. Al primer retir, del 4 al 9 de març a la Fundació La Plana de Santa Maria d’Oló, s’analitza el guió en profunditat, individualment i en grup. El retir de direcció té lloc el mes de juliol per plantejar la direcció i la posada en escena, tot rodant seqüències que permetin trobar el to i l’estil de cada projecte. La trobada amb la indústria s’emmarca en el D’A – Film Festival Barcelona a finals d’abril per tal que els projectes puguin trobar aliances de producció.