Elisabet Prandi realitza el documental El mundo de Ángeles Santos, amb la seva productora Arpa Films. Es pot veure, en estrena, el dilluns 27 de febrer de 2017, a les 21 h, dins el programa Imprescindibles de TVE 2.

Dins del documental es poden veure diverses fotografies pertanyents a les col·leccions Thomas, Roisin i Merletti de l’Arxiu Històric Fotogràfic de l’IEFC.

Elisabet Prandi és professora de l’assignatura de Vídeo dins el Graduat de Fotografia de l’IEFC.

El mundo de Ángeles Santos

Documental que plasma la biografia de la pintora surrealista Ángeles Santos. Nascuda el 1911, va ser un geni precoç i va aconseguir la fama l’any 1929 amb tant sols 18 anys. Va desafiar els convencionalismes de la seva època i per això va pagar un preu molt alt. El documental narra la història d’una dona, que malgrat el trauma, va renéixer de les seves cendres. Àngels va viure una gran història d’amor amb el seu marit, el també pintor Emili Grau Sala, del qual va estar separada durant gairebé 20 anys. La seva vocació de pintora la va mantenir fins a la seva mort a l’octubre de 2013.

Ángeles Santos Torroella (Portbou, 7 de novembre de 1911 – Madrid 3 d’octubre del 2013) va ser una pintora i artista gràfica espanyola. Les seves primeres obres estan a cavall entre el surrealisme i l’expressionisme, després es va decantar cap al postimpressionisme amb temes de paisatge i interiors. El 2005 va rebre de la Generalitat de Catalunya el Premi Creu de Sant Jordi. Va ser l’última supervivent de la generació del 27.