Exposicions
Carretera oberta, d’Albert Padrol, exposició fotogràfica organitzada per l’IEFC a Andorra5 de maig de 2015

Del 5 al 21 de Maig de 2015, es pot veure a la Sala La Buna d’Ordino (Andorra) l’exposició fotogràfica Carretera oberta, d’Albert Padrol, organitzada per l’IEFC en col·laboració amb el Govern d’Andorra i el Departament de Cultura del Comú d’Ordino.

L’exposició s’inaugura el dimarts 5 de maig a les 19 h, amb la presència de l’autor i presentació a càrrec del fotògraf Jaume Riba.

Del viatge realitzat pel seu arxiu, l’autor selecciona i presenta un grup de fotografies per fer viatjar a l’espectador a través d’uns diàlegs visuals -establerts en grups d’imatges- creadors d’analogies que apropen aspectes culturals i geogràfics de l’extens hàbitat de l’ésser humà.

Carretera oberta proposa el viatge com a fil conductor d’un recorregut personal i professional… Són imatges que s’organitzen segons situacions, atmosferes o temes per formar un diari gràfic, no cronològic, de molts anys de fotografia.

Albert Padrol

Albert Padrol

A casa, a Andorra, es fotografiava molt.

El meu pare tenia un laboratori d’aficionat on procedia a llarguíssimes sessions de revelat de les fotografies que feia. Va ser doncs molt natural que, acabats els estudis a l’escola francesa, decidís intentar viure de les meves fotos.

Vaig començar com a foto fixa al cinema, però el que realment m’interessava era viatjar i fotografiar el món. I això vaig fer, i no va ser fàcil, després de passar dos anys a l’efímera escola de fotografia Richter Elisava, a Barcelona.

Els anys han donat per fer algunes coses, com col.laborar regularment amb agències fotogràfiques: AGE Fotostock o les desaparegudes Zardoya, Explorer i AFIP de Paris, o Picturepoint de Londres. També publicar a revistes com Viajar, i moltes altres. O traduïr al castellà llibres de fotografia, o cofundar Altaïr (la/ les llibreries, la revista, l’edició de llibres…); així com impartir durant uns anys el curs de Fotografia de Viatge a l’IEFC. Una llarga aventura que m’ha permès viure quasi com havia imaginat.

Sala La Buna

Adreça: C/ Mossèn Cinto Verdaguer, 18. Ordino (Andorra)
Dates: Del 5 al 21 de Maig de 2015
Horari: De dimarts a divendres de 16 a 20 h i dissabtes de 10 a 13 i de 16 a 20 h.

Carretera oberta, d’Albert Padrol, exposició fotogràfica organitzada per l’IEFC a Andorra
Inauguració de l’exposicio. D’esquerra a dreta:
Joan Ribó (Coordinador de Cursos d’Especialització de l’IEFC),
Eduard Bertran (Director de l’IEFC),
Jaume Riba (fotògraf), Albert Padrol (fotògraf autor de l’exposició),
Olga Gelabert (Ministra de Cultura del Govern d’Andorra),
Gemma Riba (Consellera d’Educació, Cultura i Joventut d’Ordino),
i Consol Naudi (Cònsol Menor del Comú d’Ordino).
Font: Agència de Notícies d’Andorra (ANA)

Recull de premsa: