Pablo Tosco realitza un recorregut fotogràfic i audiovisual a través de les històries de dones que lluiten contra l’horror de la guerra.

Del 16 d’octubre al 23 de novembre, l’IEFC acull l’exposició Hereves de les ruïnes de Pablo Tosco, en el marc del Festival DOCfield, que es celebra a Barcelona del 19 d’octubre al 30 de novembre de 2017.

El dilluns 23 d’octubre (a les 19 h) a la Sala Steichen de l’IEFC, es fa una taula rodona i a continuació es celebra la inauguracióde l’exposició.

La taula rodona que compta amb la presència de:

  • Bru Rovira – periodista expert en Àfrica i conflictes oblidats
  • Pablo Tosco – fotoperiodista d’Oxfam Intermón, autor de les fotos de l’exposició
  • Enrica Picco – investigadora experta en conflictes i pau, acaba de tornar de República Centreafricana
  • Isidore Ngueuleu – expert en Drets Humans a República Centreafricana

Aquesta exposició està produïda per Oxfam Intermón i per la Comissió Europea.

La República Centreafricana lluita per sortir del forat negre i la penombra en què s’ha vist immersa després de tres anys de conflicte.

Les dones són les principals víctimes de la tragèdia humanitària que pateix aquest país.

Hereves de les ruïnes és un recorregut fotogràfic i audiovisual a través de les històries de dones que lluiten contra l’horror de la guerra. Desplaçament forçat, abusos, violacions, pèrdua de familiars i veïns, la destrucció dels seus mitjans de vida, les seves terres i habitatges, són alguns dels drames que fan front aquestes dones que descriuen la tragèdia però no l’expliquen completament. Per això a les fotografies se sumen tres testimonis en vídeo on Muriel, Celine i Jean, posen paraules al terror viscut i expliquen com la seva capacitat de resiliència els permet dia a dia reconstruir les seves vides.

Pablo Tosco es va llicenciar en Comunicació Social per la Universidad Nacional de Córdoba (Argentina) l’any 1999, i en Cinema i Televisió a la mateixa universitat, l’any 1995.

Va realitzar el Màster Documental Creatiu a la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2001 i el postgrau en Antropologia Visual a la Universitat de Barcelona l’any 2002.

Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya

Adreça: C/ Comte d’Urgell, 187 (dins el recinte de l’Escola Industrial). Barcelona
Dates: Del 16 d’octubre al 23 de novembre de 2017
Horari: De dilluns a divendres de 9:00 a 21:00 h.