Del 29 de desembre de 2018 al 4 de gener de 2019 es va celebrar a Figueres  la Factoria Lúdica i de l’Enginy.

L’IEFC hi ha participat, amb un gran èxit de públic, realitzant dos tallers fotogràfics: Cambra Fosca Gegant i Enganyar l’ull, impartits per Laia Sala i Laia Moreto respectivament.

L’experiment de la cambra fosca consisteix en fer un petit forat en una de les parets d’una habitació completament a les fosques, de manera que en la paret oposada apareix una imatge de tots els objectes que estiguin en l’exterior davant del forat. Les nenes i els nens aprenen, mitjançant la capsa màgica, el conegut fenomen òptic de la cambra fosca, tal com es projecta una imatge dins de qualsevol càmera fotogràfica.

Enganyar l’ull és un taller que juga amb il·lusions òptiques generades en el sentit de la vista per fotografies que fan percebre la realitat erròniament. Gràcies als diferents punts de vista fotogràfics podem potenciar un efecte òptic en el joc de la perspectiva visual. Comprendre aquest tipus de fenomen és molt útil per entendre les limitacions que té el sentit visual de l’ésser humà i la possibilitat de distorsió que aquest té.

La Factoria Lúdica de l’Enginy ha estat creada per l’Ajuntament de Figueres per donar visibilitat a propostes culturals que ofereixin un lleure de qualitat.

Les activitats que aglutina estan pensades perquè d’una manera transversal participin  famílies, escoles, associacions… i d’aquesta manera facilitar la convivència, l’aprenentatge i la socialització.

Molt agraïts a l’Ajuntament de Figueres per tot el suport rebut i les facilitats donades per a la realització del tallers.

Ajuntament de Figueres