Del 28 de setembre al 22 d’octubre de 2016 es pot veure al centre cívic Pati Llimona l’exposició El fang d’Europa. L’èxode dels refugiats al vell continent.

L’exposició s’inaugura el dijous 29 de setembre a les 19:30 h al pati del Pati Llimona, i es fa una xerrada amb bombers voluntaris a Grècia de l’equip de rescat EREC.

S’hi poden veure les fotografies d’Edu Ponces i Pau Coll, de Ruido Photo, realitzades durant els anys 2015 i 2016 a l’illa de Lesbos i en diferents punts de la ruta que segueixen els refugiats que arriben a Europa incloent països com Jordània, Grècia, Macedònia i Sèrbia.

Edu Ponces i Pau Coll són professors del Curs d’Especialització en Reportatge documental de proximitat de l’IEFC.

El fang d’Europa. L’èxode dels refugiats al vell continent

Síria ha sigut la guerra més desapiadada del segle XXI. És l’èxode de refugiats més gran de les últimes dècades. Famílies senceres han fugit de casa seva degut als bombardejos i als atacs dels diferents grups armats. Així és en imatges, pas a pas, la seva desesperada fugida cap a Europa.

Les imatges de l’exposició pretenen sensibilitzar a un públic general sobre la duresa del viatge que han emprès més d’un milió de persones durant l’any 2015, i incitar a la reflexió sobre com els europeus assumim aquesta crisi.


Centre cívic Pati Llimona

Adreça: C/ Regomir 3. Barcelona
Dates: del 28 de setembre al 22 d’octubre de 2016
Horari: de dilluns a divendres de 9:00 a 21:30 h, i dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.