El Festival Gollut és un certamen de referència que, en la seva tercera edició, s’especialitza en obres audiovisuals i fotogràfiques que transmeten valors amb compromís social, informen o denuncien fets que afecten a la societat.

El festival està organitzat per Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, i es celebra durant dos caps de setmana del mes de juny de 2016; el dies 18, 19, 24, 25 i 26 a la població de Ribes de Freser.

En aquesta 3a edició del festival, l’IEFC compta amb representació dins la secció de Reportatge de Fotoperiodisme, amb dues projeccions audiovisuals que es poden veure en la Sessió vespre – La vetllada fotogràfica, el divendres 24 de juny a les 22:15 h.

El carrer en moviment

Un recull de fotografies que mostren els successos d’una època sota dos eixos temàtics: De les places als ajuntaments i Carrer de la independència. Esdeveniments que es van iniciar amb el 15-M, el maig de 2011 i finalitzen amb les eleccions municipals de maig de 2015.

Quatre anys d’un fotoperiodisme sorgit de les inquietuds dels nous professionals del fotoperiodisme formats a les aules de l’IEFC. Un document imprescindible per comprendre la nostra història recent.

* Aquest audiovisual, editat per Joana Matallana, és la versió en aquest format de l’exposició que sota el mateix títol es va presentar al Festival Off 2015 de Perpinyà i a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles de Barcelona.

Convocatòria Reportatge de Fotoperiodisme

Projectes d’alumnes de l’IEFC en format audiovisual seleccionats per l’organització del festival per tal d’optar al premi de la convocatòria Reportatge de Fotoperiodisme:

  • La Chava. Marina García Morote
  • Lost in the hospital (adéu pare). Marc Mata i Salgado
  • Ángela y Julián. Marta Morera Nieto
  • Metrología: momentos privados del colectivo. Valentina Vacó González