Professorat
Manel Esclusa, Salvi Danés i Mireia Tor exposen en el Festival Mirades 20151 d'abril de 2015

Festival Mirades 2015

De l’1 al 30 d’Abril de 2015 es celebra a Torroella de Montgrí i l’Estartit el Festival Mirades, organitzat pels Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí.

Manel Esclusa, professor de l’IEFC, exposa L’ombra del paisatge a La Capella.

Esclusa és considerat un dels artistes més representatius de la fotografia contemporània espanyola. La seva obra té com a patró una constant evolució i renovació, tot i que és especialista en fotografia nocturna i espais urbans de nit.

La sèrie L’ombra del paisatge aplega una obra fotogràfica que parteix de la cacera d’ombres de la natura per a retenir la immediatesa que s’escola i congelar-les en el temps. I, en un procés de reconstrucció, retorna a la naturalesa la part incorpòria i passatgera de la seva existència tot recuperant les ombres amagades de cada element natural per a materialitzar les seves formes en reflectir-les sobre una pantalla blanca.

Salvi Danés, que va cursar els seus estudis de fotografia a l’IEFC, exposa Transmontanus al Museu de la Mediterrània.

Transmontanus és un diari personal sobre el retrobament amb una àrea coneguda durant la infància. Narra el reconeixement i el redescobriment del mateix lloc però, amb uns altres ulls.

Mireia Tor, que va cursar els seus estudis de fotografia a l’IEFC, exposa Atmosferes al Consell Municipal de l’Estartit.

Amics de la Fotografia de Torroella de Montgrí va ser fundada l’any 1999. El seu objectiu és promocionar i potenciar la fotografia, motiu pel qual organitzen activitats que en molts casos van més enllà de Torroella de Montgrí, com ara exposicions col·lectives, cursos de formació, convocatòria de beques, etc.