FineArt Igualada és un esdeveniment de fotografia que compta amb les obres de fotògrafs de tot l’estat espanyol. Aquest any el període d’exhibició s’ha allargat a 21 dies per poder contemplar les 45 exposicions dels més de 60 autors, repartits entre els 19 espais diferents de la ciutat.

Del 26 de febrer al 20 de març de 2016, Igualada s’omple d’exposicions i activitats paral·leles com projeccions audiovisuals, xerrades, taules rodones, visites guiades i tallers.

En aquesta 4a edició del festival, l’IEFC compta amb una representació expositiva dels departaments d’Escola i d’Activitats Culturals:

  • Miquel Galmes, compromès amb la fotografia. Organitzada per l’IEFC en homenatge a la figura i a la memòria de Miquel Galmes i Creus, reuneix els seus últims treballs.
    Visita guiada a l’exposició per part d’Eduard Bertran, Director de l’IEFC, i Llorenç Raich, d’Activitats Culturals de l’IEFC. (dimarts 8 de març a les 19:00 h).
  • Comportaments humans. Exposició d’alumnes de l’IEFC.
  • Indicios. Javi Camino. Exposició organitzada per l’IEFC.

Exposició: Miquel Galmes, compromès amb la fotografia

Ubicació: Biblioteca Municipal (Plaça Cal Font s/n. Centre ciutat)

La present mostra, organitzada per l’IEFC en homenatge a la memòria del seu fundador, Miquel Galmes i Creus (1937-2015), reuneix els següents treballs:

  • Somnis trencats (2015) és, en paraules d’Anna Juanpere, “una tria  -feta amb esforç-  de les fotografies més rellevants realitzades al llarg de la seva vida; el seu darrer testimoni visual”.
  • L’experimentació amb l’origen del mitjà, la fotografia estenopeica, és palesa a Stenomediterrània (2008), El Bosc encantat (2010), i Stenoatmosfèrics (2012).
  • El format panoràmic aplicat a les obres La mirada vertical (2004) i Tot caminant…(2014),  li va oferir una nova perspectiva per mirar i fer-nos veure el món que ens envolta.

Una petita part de l’extens llegat d’un ésser humà compromès amb la divulgació en tots els àmbits de la cultura fotogràfica.

Visita guiada a l’exposició per part d’Eduard Bertran, Director de l’IEFC, i Llorenç Raich, d’Activitats Culturals de l’IEFC. (dimarts 8 de març a les 19:00 h).

Exposició d’alumnes de l’IEFC: Comportaments humans

Ubicació: Museu de la Pell (C/ Doctor Joan Mercader, s/n. Barri del Rec)

Els autors mostren uns relats visuals on des del paisatge, l’autoretrat o el reportatge indaguen sobre les emocions, els sentiments i els pensaments de l’ésser humà i el seu comportament.

Nagore Giménez. Remain

La natura lluita per recuperar l’espai que l’home li ha pres, tot i que els rastres latents d’aquest dificulten la seva tasca configurant indrets tèrbols i confusos on es barregen elements heterogenis, creant així nous paisatges.

Projecte personal de Paisatge i Entorn (2on curs del Graduat en Fotografia de l’IEFC).

Paula Catalán. Darrere (Autoretrats)

El misteri que reflexa la soledat , l’ocultació dels sentiments.

Projecte personal d’Imatge i Percepció (2on curs del Graduat en Fotografia de l’IEFC).

Ivan Caponio. Saturno

Saturno és un lloc de trobada entre les persones i l’art; un espai que ens convida a meditar sobre la noció del temps.

Projecte personal de Reportatge Documental (3er curs del Graduat en Fotografia de l’IEFC).

Exposició de Javi Camino: Indicios

Ubicació: Nivell 46. Sala d’exposició d’art i disseny (C/ Sant Magí, 46)

Javi Camino, Madrid, 1970.

Bajo el título Indicios he creado una serie fotográfica en formato díptico; un diálogo cruzado para enfrentar el signo con su significado. Se establece así una aproximación entre opuestos que se complementan, sin vencedores ni vencidos, expuesta en un lenguaje formal donde el blanco y negro remite, una vez más, a la dualidad universal.

En la narrativa de estos microrrelatos, como en los encuadres verticales que evocan la soledad emocional que caracteriza nuestra época, reflexiono sobre el aislamiento y la omnipresente búsqueda del ideal femenino como alternativa al conflicto intelectual que provoca el álter ego.

Exposició organitzada per l’IEFC.