L’IEFC i la mirada internacional. Intercanvi IEFC i Hannover University

Acord d’intercanvi entre IEFC i Hannover University of Applied Sciences and Arts, en el marc del programa de grau Photojournalism and Documentary Photography.

De setembre de 2018 a febrer de 2019, una alumna de la Universitat de Hannover, Emily Antonia Piwowar, realitza diferents assignatures del Graduat i Cursos d’Especialització a l’IEFC. I de març a juliol de 2019, una alumna de 3r curs del Graduat en Fotografia de l’IEFC, Laura Gálvez, estudia a Hannover, Photojournalism and Documentary Photography International Class. Tant l’una com l’altra tenen assignatures convalidades, producte d’aquest acord.

Aquestes són les seves opinions:

Emily:

Durant mig any he estudiat a l’IEFC, han estat com un intercanvi equivalent a un Erasmus. La meva experiència a l’institut ha estat súper bé i ho considero un període molt interessant. Un aspecte dels que més m’ha agradat és que he tingut l’oportunitat d’intercanviar, a nivell internacional, sobre els diferents punts de vista al voltant de la fotografia i el fotoperiodisme. Ha estat molt interessant submergir-me en un altre món, amb diferents opinions, plantejaments i perspectives, i fer un intercanvi comunicatiu i subjectiu en general sobre diferents continguts. Per això he après molt en la meva estada a l’IEFC i estic molt feliç d’aquest experiència.

Laura:

Agafo aquesta oferta amb nervis i una mica de por, però sobretot amb moltes ganes d’enriquir-me de l’experiència. Tindré l’oportunitat de créixer en molt sentits i sobretot d’especialitzar-me en l’àmbit fotogràfic amb el que més m’identifico: el reportatge i el documental.

Laura Gálvez

L’IEFC des de fa anys ha mantingut espais de projecció internacional per mostrar propostes dels seus estudiants i ha cercat generar espais de contactes amb altres entitats fora del país. Fruit d’aquestes iniciatives han sorgit acords i presències en diferents festivals (Promenades de Vendôme, Visa por l’Image a Perpinyà, Festival Lumix de Fotoperiodisme de Hannover, Sony World Photography Awards-Student Focus a Londres, Circulation(s) a Paris, Regards Croisés a Aix-en-Provence…) així com també relacions amb institucions acadèmiques d’arreu, com és el cas de la Universitat de Hannover.