Del 21 de setembre al 31 d’octubre de 2019, es pot veure l’exposició Opacitats, mostra de fotografia sense càmera, de Joan Teixidor, a l’Espai Véntalo.

Declaració

Entenc la fotografia com un procés de transformació de la matèria mitjançant la llum.
Fotografio per que la opció és no fer-ho.
Freedom is not free.

J.T., Barcelona, 2016

Els objectes aquí exposats són opacs, però reflectants. No tenen el poder de seducció de la brillantor contemporània, ni la seva ubiqüitat, ni tampoc són visibles per retroil·luminació. Al contrari, són fets de llum fixats en matèria i no poden ser una altra cosa. L’autor proposa observar-los sense pensar en res.

A l’alba, filtrada pels núvols, reflectida per la lluna, durant un eclipsi o a la posta de sol… la llum natural és assequible als nostres ulls i ments. Però sempre cal un element intermedi, un traductor o un mèdium que, en aquesta ocasió, no ha estat ni la càmera ni la imatge negativa.

L’autor diu: El que em va atrapar dels fotogrames fou el seu cru procés creatiu i l’explosió silenciosa una vegada fixats. Quelcom semblant a veure els primers logotips de death metal fixats en samarretes, amb el seu so implícit. Es pot anar més enllà del blanc sobre el negre? De vegades no, però també és veritat que grisos rima amb matisos i que la vida és en color.

L’exposició s’inaugura el dissabte 21 de setembre, a les 19:00 h a l’Espai Véntalo, de Barcelona, amb la presència de l’autor.

Joan Teixidor exposa Opacitats: Mostra de fotografia sense càmera

Espai Véntalo

Adreça: Carrer Ventalló, 25. Barcelona
Dates: del 21 de setembre al 31 d’octubre de 2019
Horari: de dilluns a dissabte de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 h.
Amb presència de l’autor els dissabtes.


Dissabte 19 d’octubre de 2019, a les 22:00 h.
Imatge matèria i poesia
Conversa amb nocturnitat
Llorenç Raich i Joan Teixidor

Imatge matèria i poesia Conversa amb nocturnitat Llorenç Raich i Joan Teixidor

Joan Teixidor va cursar els seus estudis de fotografia a l’IEFC. Actualment és Coordinador d’Afers Argèntics a l’IEFC i hi imparteix el taller de Procés analògic en blanc i negre.