Laia Foix, coordinadora del Departament de Documentació i Investigació de l’IEFC, i Mayte Lingg, documentalista especialitzada en gestió i tractament d’arxius fotogràfics, participen en la IV Jornada sobre Fotografia de Museus, Arxius i Bibliotques amb la presentació: Com anomenem les degradacions en fotografia: versió en català del tesaurus de AAT (Getty).

En aquestes jornades, el Grup de Treball de Fotografia a Museus i Arxius, en el qual col·labora l’IEFC, presenta la revisió i traducció dels descriptors referents a l’estat de conservació i processos de degradació propis de la fotografia del Tesaure d’Art i Arquitectura del Getty Institute. Una eina descriptiva creada perquè els professionals i entitats que gestionen fons fotogràfics patrimonials la puguin utilitzar en la documentació dels seus fons però també en els instruments de difusió.

La IV Jornada de Fotografia a Museus, Arxius i Biblioteques, titulada Conservació en fotografia: diagnòstic i tractament, organitzada pel Museu Marítim de Barcelona, es celebra el 7 de juny de 2017 a la seu del propi museu.

La jornada presenta dos treballs: la versió en català dels descriptors del tesaure AAT (Getty) sobre danys i degradacions pròpies de l’objecte fotogràfic, i Mirall de plata: lèxic visual de degradacions un recurs breu i planer per poder identificar les degradacions més habituals. També analitza com les entitats patrimonials poden afrontar la preservació i restauració de les col·leccions fotogràfiques quan no poden comptar amb un restaurador-conservador especialitzat en fotografia en la seu equip.