El Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l’Ajuntament
de Girona i l’Associació d’Arxivers–Gestors de Documents de
Catalunya
(AAC-GD), amb el suport del Departament de Cultura de la
Generalitat de Catalunya–Subdirecció General d’Arxius i Museus, el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte–Subdirección General de los Archivos Estatales, i la col·laboració del Consell Internacional dels Arxius (CIA/ICA), l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), el Sindicat de la Imatge UPIFC i ANABAD, convoquen les 14es Jornades Imatge i
Recerca
, que se celebren a la ciutat de Girona del 16 al 18 de novembre de 2016.

Els estudiants de l’IEFC tenen descompte en la inscripció a les Jornades.

Des de l’any 1990, se celebren a la ciutat de Girona les Jornades Imatge i Recerca (Jornades Antoni Varés). Aquest esdeveniment reuneix cada dos anys experts i públic interessat a debatre, reflexionar i ensenyar diferents aspectes vinculats amb la gestió del patrimoni fotogràfic i audiovisual.

Les Jornades aborden aquest tema des d’una àmplia perspectiva que abraça una multiplicitat d’especialitats, des de l’estudi de la fotografia històrica a la gestió del patrimoni cultural, l’arxivística o les noves tecnologies, entre d’altres. També es caracteritzen per la voluntat de conèixer quin és l’estat de la qüestió en el panorama internacional donant cabuda a ponents de diverses nacionalitats. Tot aquest coneixement queda recollit amb la publicació de les actes de les ponències, experiències i comunicacions.