Josep Maria de Llobet participa en el DOCfield – Festival de Fotografia Documental de Barcelona que es celebra de maig a juliol de 2016.

Hi exposa el seu projecte Blank, dins l’exposició col·lectiva Consideracions d’un apolític, on diferents autors tracten temes relacionats amb la política i les finances en l’entorn europeu.

Aquesta exposició s’inaugura el 4 de juny, a les 13:00 h, i es pot veure fins al 19 de juliol de 2016 a la Nau Bostik.

Josep Maria de Llobet és professor del Curs d’Especialització en Arquitectura i Interiorisme i antic alumne de l’IEFC.

Blank. Josep Maria de Llobet

En un context de crisi econòmica global provocada, en bona part, per les entitats financeres, els bancs van emprendre un procés de tancament massiu d’oficines que es caracteritzà pel fet de pintar els vidres de color blanc abans d’abandonar l’espai ocupat. D’aquesta forma, les finestres es van tornar opaques i van esdevenir una metàfora de la forma com funcionen moltes entitats bancàries.

El color blanc, tradicionalment associat a valors com la puresa i la bellesa, adquireix en aquest cas un valor negatiu, com els sepulcres blanquejats dels quals parla Jesús a l’Evangeli.

En aquestes imatges només veiem finestres, no hi ha context, i per tant no formen part d’un paisatge. Ara són objectes que han adquirit la categoria de símbol d’un fracàs.

Nau Bostik

Adreça: Ferran Turné, 1-11. Barcelona
Telèfon: 932 80 71 77
Horari: Dilluns a diumenge, de 10 a 20 h