Professorat
Casimiro libros publica Poesía y verdad de Julia Margaret Cameron amb la col·laboració de Laia Moretó5 de maig de 2015

Poesía y verdad de Julia Margaret CameronEn la seva labor per recuperar els textos clàssics de la Història de la Fotografia, l’Editorial Casimiro Libros, especialitzada en la publicació d’escrits sobre art, presenta al mes de maig de 2015 el llibre Poesía y verdad, de Julia Margaret Cameron. Recull dels seus textos: Anales de mi casa de cristal, Carta a John Herschel y De un retrato.

Els escrits de Cameron es complementen amb el text de la seva neboda neta, la escriptora Virginia Woolf, titulat Julia Margaret Cameron, i l’assaig Las fotografías de Mrs. Cameron, de l’artista, crític d’art i membre del grup de Bloomsbury, Roger Fry.

La escultora, fotògrafa i professora de l’IEFC, Laia Moreto Alvarado, en la seva introducció La fisura del gesto analitza el procés creatiu i les aportacions artístiques de Julia Margaret Cameron.

El present llibre ret homenatge al 200 aniversari del naixement de la fotògrafa britànica esdevingut l’11 de juny de 1815.

Julia Margaret Cameron. Poesía y verdad

L’any 1864, quan tenia cinquanta anys, el seu fill li va regalar una càmera. Aquest obsequi li va proporcionar per fi una llera per a aquelles energies que havia dissipat en poemes i relats, arranjant cases, preparant currys o entretenint als seus amics. Es va convertir en fotògrafa. Tota la seva sensibilitat va passar a expressar-se i, el que potser és més rellevant, a contenir-se en aquell art acabat de néixer.

Virginia Woolf