Laia Moreto Alvarado, autora de les fotografies, publica conjuntament amb Nora Albert, autora dels poemes, el llibre Punta Galera. Imatges i paraules creen dues obres independents i complemantàries sobre un lloc de l’illa d’Eivissa. Publicat per Curbet Edicions a finals de maig de 2013.

Laia Moreto Alvarado va cursar els seus estudis a l’IEFC.

Sobre les fotografies

La sèrie, composta per 20 imatges, s’estructura en tres capítols inserits entre els poemes. Cada capítol manté un sentit narratiu lliure basat en l’essència del poemari. Es forma així, un llibre en el qual s’integren dues obres independents unides des de la paraula i la imatge, com a base per crear un nexe poètic comú.

El primer grup de fotografies presenta l’espai, un paisatge que es defineix des de l’experiència vital de la poeta. Una segona part condensa els conceptes principals: l’amor des de la trobada a l’erosió, l’origen, la partença, l’espai com a llar o com a abisme, i el record. Un últim capítol fa referència a la vulnerabilitat de la bellesa, la destrucció i la llibertat.

Sobre el poemari

Punta Galera va guanyar el premi Vall de Sóller, 2012. Si bé pren com a referent geogràfic un dels racons més bells de l’illa d’Eivissa, en paraules de la poeta petjada o absència dels déus i on la bellesa no claudica, el poemari transcendeix l’espai físic per esdevenir un espai simbòlic, origen i partida, de trobada i desencontre, de llibertat i transgressió, de memòria i oblit, així com un espai matriu i al mateix temps abismat on l’erosió i el pas del temps es visualitzen en els cossos i en una naturalesa cada vegada més vulnerable i amenaçada.

Punta Galera

Aquest llibre es pot consultar a la Biblioteca de fotografia de l’IEFC.