Alumni
Laia Sala obté una beca de producció artística amb residència de la Fundació Bilbao Arte1 d'abril de 2015

Bilbao Arte Fundazioa convoca beques per a potenciar la cultura i impulsar la producció artística dels joves creadors. Aquestes beques consisteixen en ajudes econòmiques i assistencials per a la realització de projectes artístics.

Laia Sala ha obtingut una beca de producció artística amb residència durant 6 mesos en l’allotjament per a artistes que proporciona Bilbao Arte.

Nuevas cosas emergen de la nada – Laia Sala

Reflexiona sobre el sentiment de solitud que sorgeix en habitar una terra desconeguda, mostrant com l’artista sosté i vehicula aquest sentiment.

La primera part d’aquest projecte es basa en la recerca d’un mateix en el propi entorn i deixarà al descobert la mirada virginal de l’autor.

La segona part, posarà de manifest el descobriment i la trobada d’un mateix -o del reflex d’un mateix- en l’entorn, mitjançant la tècnica del fotograma, que permet endinsar-se en un llenguatge fotogràfic molt proper al subconscient, mitjançant el qual és possible reflectir, de manera onírica, la complexa immaterialitat dels sentiments.

La tercera i última part, mostrarà, a través d’un audiovisual, una sèrie d’intervencions en diferents fotografies. Aquestes, representaran la culminació del treball, la catarsi; alliberament i purificació, seran els dos conceptes que posaran fi a aquest treball.

Laia Sala Bailo va cursar els seus estudis de fotografia a l’IEFC, especialitzant-se en Fotografia Artística. Complementa la seva formació amb els cursos d’especialització Col·lodió Húmit amb Israel Ariño; Emulsions Fotogràfiques amb Miquel Àngel Pérez; i el Llindar del Visible amb Ramón Casanova, sobre els límits del llenguatge fotogràfic.

Interessada en tots els vessants de la fotografia, té especial interès en els processos analògics, la metodologia dels quals li ofereixen l’espai i el temps necessari per a la reflexió. Els seus treballs parteixen de la necessitat personal d’establir vincles testimonials amb el món de l’art i estan integrats en temàtiques d’incidència personal com el viatge, la naturalesa i la memòria o el pas del temps.