Professorat
Llorenç Raich, professor de l’IEFC, publica el seu assaig Corpografía: El cuerpo en la fotografía contemporánea29 d'octubre de 2012

El professor de l’IEFC Llorenç Raich publica el seu assaig titulat Corpografía. El cuerpo en la fotografía contemporánea. L’edició està a càrrec de Casimiro Libros, una editorial amb un ampli catàleg especialitzat en textos sobre art i artistes. El llibre es pot trobar a les llibreries a partir del 29 d’octubre de 2012.

Llorenç Raich. Corpografía. El cuerpo en la fotografía contemporánea
Fotografia de la coberta: Isabel Muñoz

Corpografía – Llorenç Raich

L’obra de 54 fotògrafs serveix de base per iniciar un recorregut pel tema del cos humà i deixar constància de la vigència que adquireix a la fotografia contemporània. Amb aquesta finalitat, s’utilitzen els treballs d’autors actuals considerats com clàssics, juntament amb els d’autors més recents i, fins i tot, i com a exemple de la inquietud pel tema, amb l’obra d’autors desconeguts.

L’obra s’estructura amb la finalitat de convidar el lector a iniciar un recorregut. En la seva introducció, Del desnudo al cuerpo, s’ofereixen referències del canvi evolutiu produït en la història de l’art. El segueixen tres capítols que relacionen el cos amb tres aspectes de la seva projecció en l’ésser humà: a) Cuerpo e identidad, b) Cuerpo y realidad social, c) Cuerpo y condición humana. En cada un dels capítols s’utilitza una variant de l’estudi de l’art aplicat a la fotografia, com la filosofia i la sociologia com a referent analític, l’art com a document simbòlic per valorar els aspectes socials, i l’evolució del llenguatge des de la reflexió teòrica.

En aquest estudi la paraula té la intenció de crear un nexe entre el pensament i la imatge fotogràfica.