El projecte Finestres de la memòria organitza el seminari Una càmera pròpia: breu història de la fotografia feta per dones, a La Casa Elizalde de Barcelona, per parlar de dones fotògrafes. L’imparteix Lourdes Delgado, Doctora en Humanitats, fotògrafa i professora de l’IEFC.

El seminari Una càmera pròpia és una immersió a la història de la fotografia feta per dones. El títol fa referència al llibre Una habitació pròpia de Virgina Woolf, on l’escriptora analitzava com el gènere havia influït en la història de la literatura i feia un esbós d’una possible història de la literatura d’escriptores.

El seminari està dividit en dues sessions (el dimarts 23 i 30 d’octubre de 2018 de 18 a 20 h):

  • La primera sessió reflexiona sobre el perquè avui en dia és necessari fer una història de les dones fotògrafes i no una història on s’incloguin homes i dones.
  • La segona sessió se centra en el treball de fotògrafes molt conegudes com Dorothea Lange, autora de la imatge iconogràfica Migrant mother, Margaret Bourke-White,col·laboradora de la mítica revista Life. Així com també d’autores menys conegudes com la prolífica Frances Benjamin Johnston i Laura Gilpin, que va dedicar gran part de la seva carrera a fotografiar l’oest americà.

Activitat gratuïta amb reserva prèvia escrivint un correu a finestres@casaelizalde.com o trucant al 93 488 05 90.

Lourdes Delgado és professora d’Història de la Fotografia en el Graduat en Fotografia de l’IEFC, i també imparteix els cursos d’Iniciació al Retrat i Iniciació al Retrat Avançat.

Finestres de la memòria

Finestres de la memòria
És un projecte d’interacció social impulsat pel Centre Cultural La Casa Elizalde l’any 2011 per recuperar la memòria visual de l’Eixample i per reforçar la identitat del barri. El mitjà per aconseguir-ho és la creació d’un fons fotogràfic col·lectiu digital format per aportacions d’imatge de veïns, institucions, associacions, comerciants, escoles, etc.