Escola
Matías Costa, fotògraf de reconegut prestigi en l’especialitat de reportatge, fa una conferència a l’IEFC.10 de març de 2009

El 10 de març de 2009, el fotògraf de reportatge Matías Costa fa una conferència dins del Curs d’Especialització en Assaig fotogràfic en zones conflictives, que imparteix Sergi Reboredo.

Matías Costa destaca per aportar una mirada compromesa i sensible al panorama fotogràfic espanyol. Tant la profunditat del seu discurs fotogràfic com una cerca constant en els plantejaments narratius són característiques que destaquen en l’elaboració dels seus reportatges.

Matías Costa (Buenos Aires, 1973). Llicenciat en Periodisme per la Universidad Complutense de Madrid. Ha rebut nombrosos guardons, entre d’altres els premis World Press Photo, Leica, Unicef i PhotoEspaña. Becat per Fondation Hachette, Fundació La Caixa, Ministerio de Cultura i World Press Photo Fund. Després d’haver col·laborat amb El País i El Mundo, ha format part de l’Agence VU i Panos Pictures. L’any 2005 funda el col·lectiu NOPHOTO, plataforma de projectes individuals i generador de projectes col·lectius que estableixen una reflexió sobre el propi mitjà. Matías Costa treballa en sèries a llarg termini publicant en mitjans com The New York Times, Newsweek i Time Magazine, entre d’altres. La seva obra forma part de nombroses col·leccions públiques i privades.

Matías Costa: Aún no he averiguado por qué hago fotos, quizá sea esta la razón por la que sigo haciéndolas. Ultimamente he recuperado la escritura, y comienzo a utilizar vídeo y audio. Suelo entrar en la cocina sin saber muy bien lo que voy a preparar, pero me gusta tener a mano los ingredientes que necesito.