Diumenge 30 de Maig de 2021, a les 12:00 h, s’inaugura l’exposició El Miracle. Pedra. Mort. Temps de Noelia Pérez, Roger Guaus i Joan Pons, al Museu Molí Paperer de Capellades (MNACTEC).

T’endinses en uns esbarzers, t’esgarrinxes les cames, i els braços i el coll. La història ho ha devorat tot. Veus una goteta de sang petita, minúscula, que regalima per la cama fins als mitjons, plens de branques enganxades. Un objecte mor quan la mirada viva que ho recorre desapareix. Quan els homes – sí, homes –  moren, entren en la història. Quan les pedres estan mortes, entren al museu.

Les peces presentades corresponen a l’obra El Miracle que, alhora, s’inscriu dins del projecte Terra-lab.cat, un laboratori obert de debat d’idees que convida diferents artistes visuals i de pensament a treballar conjuntament i cooperativa en una actualització de l’imaginari visual de Catalunya.

La proposta El Miracle parteix de l’aplicació de la metodologia que en anglès s’ha definit com Art-Based-Research, recerca basada en les arts, al voltant del fenomen del megalitisme en el territori que ara anomenem Catalunya.

Noelia Pérez, Roger Guaus i Joan Pons ofereixen una formalització expositiva com un experiment col·lectiu, com un espai de trobades entre diferents cossos lliures que interactuen entre ells (l’autoria, les persones que visiten l’espai, les peces mateixes i l’espai concret d’aquesta Sala Mirador del Museu Molí Paperer de Capellades) i que generen nous coneixements. Es tracta d’una col·lecció de peces autònomes conformada a partir de la necessitat creativa de l’autoria, de caràcter més aviat poètic i personal, i allunyat de qualsevol intenció il·lustradora o educativa.