Oriol Roura ha guanyat el 18è Premi Joves Fotògraf(e)s, impulsat per l’Inspai, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona, pel seu treball La resposta, un discurs visual dels esdeveniments ocorreguts arran de l’aplicació de la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics.

Andrea Bolcato ha quedat finalista del mateix premi, pel seu projecte Més enllà del compromís, un treball que fa visible el rol i la feina dels diferents cuidadors professionals dins el servei d’habitatge de la Fundació Altem

El premi inclou una dotació econòmica, l’edició d’un catàleg i la producció d’una exposició que voltarà per diversos municipis gironins, com també per festivals com ara l’Off del Visa de Perpinyà, el FineArt d’Igualada, el Festival Imaginària de Castelló de la Plana i el Festival Mirades de Torroella de Montgrí.


La resposta

Aquest projecte vol ser el discurs visual dels esdeveniments ocorreguts arran de l’aplicació de la sentència del Tribunal Suprem als presos polítics. Recull les primeres accions de talls a l’AP-7, la crema de fotos del rei Felip VI a la Diagonal de Barcelona, les manifestacions independentistes i unionistes i les accions a Girona i a Via Laietana. La càmera es mou i explica els fets, buscant l’equilibri fotogràfic i el missatge social, explica Oriol Roura. Les fotografies reflecteixen la seva visió dels fets des de darrere la càmera, de manera que, sense pretensions èpiques, les imatges ens endinsen en un viatge en què tots i totes som protagonistes.

Oriol Roura

Oriol Roura Foxà va néixer a Girona el 1999, on resideix. Es va formar com a fotògraf a l’IEFC (2016-2019), on actualment està fent el Curs d’Especialització en Fotoperiodisme (2019-2020).

Ha treballat fent reportatges socials per a diferents empreses. El 2017 va cobrir el Mundial d’Atletisme de Londres per al diari digital Wang Connection, i el 2018, el Mundial d’Atletisme Màster Màlaga per a Sport Media. Els estius de 2018 i 2019 va treballar com a fotògraf a Aventura Nàutica Roses.


Més enllà del compromís

El meu treball vol fer visible el rol i la feina dels diferents cuidadors professionals dins el servei d’habitatge de la Fundació Altem (Figueres, Alt Empordà, Girona). L’objectiu és donar a conèixer a la societat tant la part més tècnica com emocional d’aquesta feina i poder trencar possibles prejudicis que hi ha per part de la societat.

Andrea Bolcato també està fent el Curs d’Especialització en Fotoperiodisme de l’IEFC.