Pàtric Marin, antic alumne de l’IEFC, viu un any de reconeixement important, produït, en part, per la coincidència de dues exposicions a diferents festivals de França.

Per una banda, a resultes d’haver guanyat la darrera edició del Prix Mark Grosset, aquest any exposa dins la secció oficial de les Promenades Photographiques de Vendôme del 25 de juny al 18 de setembre de 2016.

La pell ruda de l’elefant és el treball exposat, que va ser també el seu Projecte Final de Carrera del Graduat en Fotografia. Cal valorar la importància d’aquest festival i la gran feina que realitza per destacar valors emergents. D’aquí ve que aquest any 2016 coincideixi l’exposició de Pàtric Marin amb la presentació del treball de la nostra representant Núria Porras al Prix Mark Grosset i la conseqüent exposició de les escoles internacionals de fotografia.

Pàtric Marin és també un dels autors seleccionats al Festival Circulations de París on presenta el seu projecte YOZ. Aquest festival s’està convertint en un dels més originals i ambiciosos de la fotografia contemporània i per tant és una gran notícia que hagi estat escollit el seu treball.

La pell ruda de l’elefant

La pell ruda de l’elefant neix de la necessitat de transformar un sentiment / pensament introspectiu, subjectiu i personal en una imatge palpable; atorgant-li un llenguatge propi capaç d’interactuar psicològicament amb l’espectador. Tracta d’usar aquesta obra com un element de la visibilitat i la connexió amb l’empatia perdut en tots els nivells de l’evolució de la nostra espècie.

La introducció dels animals captius en diferents llocs de la ciutat, tendeix a causar un efecte mirall, una possible relació d’un retrat de part de la societat que viu en un medi amb dificultats, hostil, no sent del seu grat; la trobada de la discordança i la trobada de l’empatia.

YOZ

Patric Marín està fascinat per la possibilitat de donar un aspecte diferent als éssers vius que l’envolten, utilitzant la llum. Fa us de materials orgànics, que rarament un pot observar, i els hi atorga valor. Així comença YOZ, el seu viatge a un univers fantàstic, construït a l‘interior del món real. La llum genera la transformació de les formes efímeres que captura el fotògraf.

Exposició al Festival Promenades Photographiques de Vendôme

Dates: Del 25 de juny al 18 de setembre de 2016
Adreça: Manège Rochambeau. Vendôme
Horari: De 14:30 a 18:30 h (dimarts tancat). A partir de setembre obert només els caps de setmana de 10:30 a 18:30 h.

Exposició al Festival Circulations

Dates: Del 26 de març al 7 d’agost de 2016
Adreça: Le Centquatre. 5 Rue Curial, 75019 Paris
Horari: Dies laborables de 14:00 a 19:00 h / Caps de setmana de 12:00 a 19:00 h. Dilluns tancat.