Escola
Visita a l’exposició de Paul Strand a Foto Colectania11 de març de 2009

La Fundació Foto Colectania, dins la seva programació de visites guiades, i degut al gran nombre d’alumnes de l’IEFC que hi estaven interessats, l’11 de març de 2009, ens va oferir una visita específica per a la nostra escola, comentada pel comissari de l’exposició, Rafael Llano.

L’exposició de Paul Strand es converteix en una oportunitat magnífica per poder gaudir d’una àmplia retrospectiva d’un dels grans mestres de la fotografia, formada en la seva major part per vintage (còpies d’època).

Recordem que va ser el primer fotògraf al qual el MOMA de Nova York va dedicar una exposició, l’any 1945, entenent per primer cop la fotografia com un art. Rafael Llano, comissari de la mostra actual i autor d’un esplèndid catàleg que incorpora un extens assaig sobre Paul Strand, ens va submergir dins la fotografia directa (straight photography) tot aturant-se a les diferents etapes de l’autor, començant per “Al principi va ser Manhattan”, Nova Anglaterra, els seu retrats, i entre d’altres, els seus viatges per Mèxic, Itàlia i França fins arribar a les darreres imatges on troba l’emoció en allò més proper, en el seu propi jardí d’Orgeval. Amb el comissari de l’exposició varem viure la contextualització de les imatges exposades i alhora ens va transmetre a tots els assistents la passió per aquest gran creador.