El Photogenic Festival es celebra del 13 al 27 d’octubre de 2016 al barri de Gràcia de Barcelona.

En aquesta segona edició, el Photogenic Festival es vertebra en dos eixos principals. Per una banda, uneix i visibilitza les noves propostes fotogràfiques de la mà dels autors emergents i nous talents en una ruta expositiva gratuïta en espais no convencionals. Al mateix temps, apropa les experiències dels professionals consolidats del sector amb un programa d’exposicions, conferències i workshops, entre altres activitats.

L’IEFC hi participa amb una exposició on es presenten els treballs de tres alumnes, i organitzant un taller d’aiguagrames impartit per Ramón Casanova:

Exposició The Very Best of

En el marc de Photogenic Festival, l’IEFC presenta tres treballs ben diferenciats com són: Desperdicios de identidad, de Montse Sahuquillo, que tracta la relació que s’estableix entre retrat i objecte; el diari íntim i les atmosferes de La granja de Roc Pont, i la introspecció poètica de Desazón, de Marta Gil Ulldemolins.

Aquests treballs es poden veure dins l’exposició col·lectiva The Very Best Of, que recull una mostra de treballs de tres escoles de fotografia: Grisart, Elisava i IEFC.

El dijous 13 d’octubre a les 19 h s’inaugura aquesta exposició, que es pot veure fins al 27 d’octubre de 2016 als Lluïsos de Gràcia.

Marta Gil Ulldemolins – Desazón

Desazón és una correspondència entre poemes i fotografies que porta com a fil conductor la ferida, el cos femení i la vulnerabilitat. Entenem aquest projecte com un diàleg visual on paraules i imatges tenen el mateix pes.

Fotografies: Marta Gil Ulldemolins
Poemes: Zeneida Heras

Marta Gil Ulldemolins. Valls,1990. Especialitzada en Imatge per la Universitat de Belles Arts, està finalitzant el Grau de Fotografia a l’IEFC. El seu treball es centra majoritàriament en intentar captar la vida i les seves empremtes aspirant a controlar la fluïdesa del ser: la narrativa, el pas del temps, el lloc que ocupa l’absència.

Roc Pont – La Granja

Una visió íntima de l’experiència personal en una granja irlandesa, on predomina el silenci i la tranquil·litat. Ambients solitaris i espais atemporals creen una imatge onírica d’una realitat agrícola.

Roc Pont. Granollers, 1995. Ha estudiat a l’IEFC i li interessen els processos químics de la imatge. Mostra en les fotografies tot allò amb què se sent identificat, sempre buscant la senzillesa.

Montse Sahuquillo – Desperdicios de identidad

Desperdicios de identidad és un treball que ve de la inquietud per conèixer estils de vida, una manera de veure com viu una persona, com s’alimenta, una manera de conèixer el seu dia a dia, la seva rutina, la seva identitat quotidiana.

Tots els objectes rebutjats formen part de nosaltres, en algun moment han estat a les nostres mans i, per tant, han format part de les nostres vides. En aquest cas, aquests simples rebutjos s’han convertit ja no en objectes insignificants i destinats a esborrar-se, sinó en motiu d’un treball artístic, fotogràfic i narratiu, donant-los aquest valor i recuperant allò que podria haver-se quedat en res. Algun cop ens hem plantejat quins trossets de vida anem deixant anar en aquests contenidors?

Montse Sahuquillo. Barcelona, 1988. Graduada Superior en Imatge i Realització d’audiovisuals i espectacles (Multimèdia), i a l’actualitat està cursant els estudis de Grau de Fotografia a l’IEFC. Ha exposat el seu treball a la Mostra Stripart 2016.

Reportatge del programa Tria 33 de TVC sobre l’exposició :

Taller d’Aiguagrames

El dissabte 15 d’octubre de 2016, de 16 a 20 h, a la Casa Gràcia, l’IEFC organitza un taller d’aiguagrames, impartit per Ramón Casanova.

>> Inscripcions: invitacio@photogenicfestival.cat
Estudiants de l’IEFC 50% de descompte (20 euros).

Només has de portar les ganes de crear imatges sense mediació de la càmera fotogràfica.

Si penses que fer un fotograma és posar les monedes i les claus sobre un paper fotosensible i desconeixes altres insospitades possibilitats creatives, ara tens l’oportunitat de conèixer-les de manera pràctica. Només has de portar les ganes de crear imatges sense mediació de la càmera fotogràfica.