El Photogenic Festival es celebra del 29 de setembre al 8 d’octubre de 2017, i aquest any amplia el seu abast a diferents localitzacions de Gràcia i Ciutat Vella.

Photogenic Festival presenta projectes de fotògrafs emergents i nous talents en un format no convencional, exposant aquests a comerços singulars, creant així una ruta expositiva. Alhora s’hi realitzen conferènciesworkshopsmasterclass i altres activitats.

L’IEFC hi participa amb una exposició als Lluïsos de Gràcia, representat pel projecte de reportatge Diamba d’Anna Batalla, i també organitzant un workshop de fotografia amb el mòbil impartit per Fernando Prats.

També s’hi poden trobar exposicions d’altres autors que han passat per l’IEFC: Myriam Correa, Jordi Fuentes, Amanda Martin, Francesc Mas, Oscar Reina i Clàudia Serrahima (guanyadora del festival), així com la professora col·laboradora Lieya Ortega.

Exposició d’Anna Batalla a The Very Best of

Del 2 al 31 d’Octubre als Lluïsos de Gràcia

En el marc de Photogenic Festival, l’IEFC presenta el reportatge Diamba d’Anna Batalla.

Diamba és una nena de nou anys que, en un entorn natural, viu el procés de canvi de la seva edat.

Aquest treball es pot veure dins l’exposició col·lectiva The Very Best Of, que recull una mostra de treballs de tres escoles de fotografia: Grisart, Elisava i IEFC.

L’exposició s’inaugura el dilluns 2 d’octubre, a les 19:30 h, i es pot veure fins al 31 d’octubre de 2017 als Lluïsos de Gràcia.

Diamba

Aquest és el moment vital de la Diamba. Als nou anys, encara som nens però els canvis s’acosten imparables. Interiorment, intuïm la transformació en púbers, però alhora encara vivim en el món sensible dels infants.

La Diamba i els seus, han establert una relació de respecte i amor al planeta que es manifesta en cada un dels seus actes, tot allò que existeix de forma natural és sagrat i com a tal ha de tractar-se.

Maria de Santfores

Anna Batalla

(Igualada, 1979) Formada a l’IEFC, s’especialitza en fotografia documental. Ha exposat a Foto Colectania (Proyecta), a la Galeria Tigomigo (Sense límits), a la Mostra de Creadors de Barcelona i al Visa Off de Perpinyà. La seva inquietud social es centra a captar l’ànima de les persones en la seva íntima transició vivencial.

Workshop The world through the eye of a (Smartphone) camera amb Fernando Prats

Dissabte 30 de Setembre, de 16 a 20 h, als Lluïsos de Gràcia

Un workshop de 4 hores, en el que veurem teoria i pràctica fotogràfica aplicada als mòbils: controls manuals, exposició, perspectiva, il·luminació, edició, accessoris, retrat, arquitectura urbana, street photography i foodie, tant a la Sala Lluïsos de Gràcia com en un Photowalk pels llocs adherits al Photogenic Festival.

Claudia Serrahima guanya el premi del festival amb el seu projecte final de graduatDels altres a mi