El divendres 5 d’octubre de 2018, es va celebrar l’entrega dels Premis Fotoconnexió 2018, al Cercle Artístic de Sant Lluc.

Els Premis Fotoconnexió volen distingir anualment aquelles persones, entitats o iniciatives que participin dels objectius de l’associació, en siguin o no membres.

L’IEFC ha estat guardonat amb el Premi a la Trajectòria en l’àmbit de la recerca i de l’impuls de la Fotografia, pel seu compromís des de fa dècades en la formació de fotògrafs i en la difusió i la investigació al voltant del món de la fotografia. El premi el va recollir Robert Barrio, membre de la junta directiva de l’IEFC.

Des de l’IEFC, agraïm aquest reconeixement i felicitem a Fotoconnexió per la important tasca que duen a terme.

Les tres categories dels premis són:

  • Premi Trajectòria en l’ambit de la recerca i de l’impuls de la fotografia. Està destinat a reconèixer a les persones, col·lectius o institucions amb una trajectòria acreditada en la recerca fotogràfica o en l’impuls de la fotografia en tots el seus vessants.
  • Premi Iniciativa fotogràfica de l’any. Amb ell es vol distingir qualsevol tipus iniciativa realitzada al voltant de la fotografia (publicació, exposició, activitat, etc.) que s’hagi dut a terme des de la darrera edició dels Premis Fotoconnexió.
  • Premi Fotoconnectat. Atorgat a qualsevol soci de Fotoconnexió o projecte de l’associació que hagi suposat una millora en el prestigi, la difusió o el funcionament de la pròpia institució.

Fotoconnexió és una associació cultural sense ànim de lucre creada per un grup de fotògrafs, arxivers, historiadors, col·leccionistes i investigadors que provenen de l’àmbit públic i privat, professional i amateur, amb un interès comú per l’estudi de la fotografia i l’audiovisual. La finalitat de l’associació és la investigació, la conservació i la difusió de la fotografia i l’audiovisual en tots els seus aspectes, principalment, en l’àmbit català.